Incluso söker en IFO-chef (Individ- och familjeomsorgen) till Kungsörs kommun

Jul 12, 2016

 

Incluso söker en IFO-chef (Individ- och familjeomsorgen) till Kungsörs kommun

Kungsörs kommun är en spännande arbetsplats som präglas av en dynamisk och modern organisation. I rollen som IFO-chef erbjuds du möjligheter att utvecklas och påverka – det finns närhet både till medborgare och beslut. Kungsör är en naturskön kommun med närhet till Mälarens innersta fjärd och ligger på pendlingsavstånd till städer som t ex Eskilstuna, Örebro, Västerås och Stockholm.

Individ- och familjeomsorgen i Kungsörs kommun är inne i en positiv och spännande utveckling och som IFO-chef har du en ledande, utvecklande och samordnande roll inom området. Du har ett övergripande ansvar för arbetsmiljö, budget, kvalitetsuppföljning och personalfrågor.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjligheter att forma utvecklingen inom IFO i Kungsör. Den vi söker ska vara tydlig och trygg i sin chef- och ledarroll. Du ska ha förmåga att stötta och inspirera medarbetare i såväl dagligt arbete som i utvecklingsarbete. Du ska kunna tänka långsiktigt och strategiskt, förstå konsekvenser av olika beslut samt ha mod och förmåga att kommunicera både uppåt och nedåt i verksamheten. Inom kommunen finns goda karriärmöjligheter då man ingår i kommunens chefutvecklingsprogram och agerar ställföreträdande Socialchef vid dennes frånvaro. Kanske är du i framtiden Kungsörs nästa Socialchef?

Individ- och familjeomsorgen i Kungsörs kommun har ett 20-tal ytterst kompetenta och erfarna medarbetare, verksamheten innehåller både myndighetsutövande och behandlande med inriktning mot olika målgrupper. IFO-chefen är direkt underställd socialchefen och ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp, du medverkar också som representant för Kungsörs kommun i vissa länsövergripande sammanhang. I ditt uppdrag ingår även att bereda, föredraga och verkställa ärenden som avser socialnämnden.

Kvalifikationer:
– Du har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning.
– Du har erfarenhet av att ha arbetat som socialsekreterare med myndighetsutövning samt erfarenhet från ledande positioner inom individ- och familjeomsorgen eller motsvarande verksamhet.
– Vi vill att du är väl förtrogen med organisatoriska och strategiska frågor samt lagstiftningen inom socialtjänstens område.
– Vidare skall du ha erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och aktörer inom det sociala området.
– Det är en fördel om du har erfarenhet av ledningsarbete i en politiskt styrd organisation.

Som person är du en lösningsfokuserad ledare med en mycket god motivations- och kommunikationsförmåga, både i tal och skrift på svenska och engelska.

Kungsörs kommun:
Kungsörs kommun är en trevlig kommun mitt i den expansiva Mälardalsregionen. Här är det nära till fantastisk natur, Mälarens vatten och ett aktivt fritidsliv. Kommunen har befolkningstillväxt och förbereder bland annat för ny skola, nytt äldreboende och nya sjönära tomter. Ett arbete i Kungsör betyder ett arbete i en av Sveriges mindre kommuner, med närhet både mellan människor och platser.
Hemsida

Kontakt:
Ansvarig rekryteringskonsult på Incluso för rollen är Marianne Nilsson.
Ansökningar tas emot löpande då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt.
Skicka din ansökan och CV till marianne@incluso.se.
Märk ditt mail med ”IFO-chef Kungsörs kommun ”.

Marianne nås även på telefon 0704-174419 om du har frågor rörande tjänsten.

 

            incluso-icon-mail-2-orange

Marianne Nilsson
Rekryteringsansvarig

marianne@incluso.se
0704 – 174419
www.incluso.se