Teknisk skadekonsult

2018-05-04

Financial Editor ABG

Teknisk skadekonsult till IES Nordic i Stockholm

Incluso letar efter en tekniskt kunnig inom skadereglering till IES i Stockholm. Vi söker en social problemlösare som känner sig starkt motiverad att arbeta på ett nytt och växande konsultföretag inom försäkringsbranschen.

Insurance Engineering Services – IES – startades 1996 och är idag ett innovativt och växande internationellt europeiskt konsultföretag där vi förbinder tradition med innovation och följer marknadens ständiga utveckling och nyorientering och erbjuder en innovativ kundorienterad service. IES, har utöver sitt huvudkontor i Italien, även säten i Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Polen och Rumänien För mer info se www.iesweb.net.

Företaget IES Nordic, med kontor i Stockholm, är en liten hub som startades i början av 2013 och har sedan dess haft en positiv utveckling och söker nu en ny medarbetare för att stödja oss i skadereglering och att utveckla den svenska marknaden. Vi jobbar med skadereglering till olika internationella försäkringsföretag, vi erbjuder våra kunder en bred teknisk kompetens inom skadereglering och hantering av skador.

Arbetsuppgifter
I rollen som teknisk skadekonsult kommer du att successivt att bli projektansvarig för skadorna som hanteras av dig med nästan daglig kundkontakt. Du ska snabbt kunna sätta dig in i olika tekniska sammanhang/skadeområden och sedan analysera helheten och göra en sammanställning och rapportering med en egen bedömning och eventuell rådgivning. Du kommer även att arbeta i team med kollegor på andra kontor ute i Europa. Posten innebär resor både inom Sverige och utomlands.

Kompetenskrav för rollen:

  • En person med arbetserfarenhet inom bygg- eller försäkringsbranschen (egendomsreglering) och har erfarenhet inom byggteknik.
  • Ingenjör eller likvärdig teknisk utbildning inom byggteknik, gärna med några års arbetslivserfarenhet.
  • Vana att hantera kostnader och kostnadskalkyler.
  • Rent generellt kräver yrket att vara bra på kommunikation (vara lite spindeln i nätet mellan försäkringstagare, reparationsfirmor och försäkringsbolag).
  • Personen ska vara duktig på att analysera samt uttrycka sig tydligt och lättförståeligt i skrift
  • Flytande svenska och engelska är ett krav.
  • Mycket goda kunskaper inom Excel
  • Meriterande om du har kunskaper i ett tredje språk
  • Körkort är ett krav.

 

Personliga egenskaper:
Du kommer att arbeta under eget ansvar både självständigt och i projektform, där bra kommunikation och initiativförmåga är viktiga egenskaper. Du tycker att problemlösning är stimulerande, tar till dig information snabbt och har en hög analytisk förmåga. Vi tror dessutom att du är en noggrann och strukturerad person med sinne för detaljer och du ska dessutom vara flexibel, service-minded och vara beredd på att resa både inom Sverige och utomlands.

Start är så snart som möjligt så ansök snarast med CV och personligt brev, vi intervjuar löpande.
För mer information vänligen kontakta Marianne Nilsson.

Vi ser fram emot att höra från Dig!

Marianne Nilsson

Marianne Nilsson

Recruitment Manager

marianne@incluso.se

+46 70 417 44 19